perjantai 22. maaliskuuta 2019

Työt

Pääsimme terveyskeskuksen tapaiseen paikkaan töihin. Veera I. Pääsi hammaslääkäri puolelle ja minä fysioterapia puolelle.

Hammaslääkärillä jouduin aluksi aika paljon vain seisomaan ja katsomaan vierestä ja siivoilin ja putsailin välineitä. Kuljen aina yhden hammaslääkärin mukana, joka puhuu hyvin englantia. Aina kun hän ei ole paikalla, menen fysioterapia puolelle. Pari-kolme päivää seurailin vain vierestä ja pääsin sitten avustamaan.




Fysioterapeutilla käytetään kolmea eri hoitoa: ultraa, sähköhoito ja lämmintä mutaa. Fysioterapeutit hoitavat hieronnan, neulalla tökkimiset ja muut hoidot. Kaikki siellä käyvät asiakkaat ovat omatoimisia ja tekevät itsekseen kuntoutusta välineillä mitä sieltä löytyy. Kukaan ei oikein puhu siellä englantia joten olemme opetelleet jonku verran espanjalaisia sanoja, jotta ymmärrämme mitä he tarkoittavat. Yleensä kuuluu huuto: chikaaas!! Ja jos pitää ultraa he sanovat "ultrasound, por favot". Jos pitää laittaa sähkölätkät he sanovat "tens, por favor". Ja jos tarvitaan mutaa he sanovat "parafango". Työ on aika yksitoikkoista, mutta ihan mukavaa.



Bloggaajat: Veera Immonen ja Veera Heiskanen.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti